Nyt tuli kalliiksi: Sony joutuu maksamaan pelaajille mielettömiä summia korvauksia

22.06.2016

Monikaan pelaaja ei välttämättä tiedä, että Sony on ollut käräjillä viimeiset kuusi vuotta varsin erikoisesta syystä. Firman PS3-konsoliin nimittäin julkaistiin vuonna 2010 firmware-päivitys, joka poisti konsolista kokonaan tuen Linuxille. Tämä ”päivitys” tulee nyt Sonylle kalliiksi.

Sony ja jopa 10 miljoonaa konsoliomistajaa päätyivät sopimukseen viime perjantaina. Näyttäisi siltä, että Sony joutuu maksamaan 55 dollaria kaikille pelaajille, jotka käyttivät Linuxia konsolissaan. Mahdollinen varmistus tälle sovittelulle tullaan saamaan tuomarilta ensi kuussa, ja 55 dollarin lisäksi kaikki konsoliomistajat saavat lisäksi vielä 9 dollaria, mikäli he ostivat PS3:n sillä perusteella, että Sony väitti koneen sisältävän OS-tuen.

Näiden valtavien kulujen lisäksi Sony joutuu maksamaan myös 2,25 miljoonaa hyvityksinä juristeina. Pelaajista ovat oikeutettuja korvaukseen ”kaikki henkilöt USA:ssa, jotka ostivat lihavan PS3-mallin USA:ssa aikavälillä 1.11.2006 ja 1.4.2010. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka paljon Sonylle kertyy kuluja, mutta oletus on useita miljoonia.

Sony poisti OS-tuen aikanaan nojaten tietoturvariskeihin, mutta syyttäjät sanoivat, että Sony teki tämän piratismin vuoksi ja näin ollen omaksi edukseen. Sonyn tilannetta heikensi entisestään se, että Sony väitti päivityksen olleen vapaaehtoinen. Tosiasiassa konsoliaan päivittämättömät omistajat eivät kuitenkaan päässeet yhdistämään Playstation Networkkiin, pelaamaan online-pelejä, pelaamaan ylipäätään mitään pelejä tai pyörittämään Blu-ray-elokuvia, jotka vaativat uuden firmwaren ja niin edespäin.

Melkoinen soppa.

Lisää luettavaa