Nyt se tapahtui: Xbox One ylitti PlayStation 4:n jenkkien kuukausimyynnissä

Xbox One myi marraskuussa Yhdysvalloissa pahinta kilpailijaansa enemmän.

12.12.2014

PlayStation 4 on lähes vuoden pitänyt hallussaan uuden sulkupolven konsoleiden ykköspaikkaa, mutta nyt Xbox One on viimein kirimässä Pleikkarin kannoille. Kotaku tietää nimittäin kertoa, että Xbox One myi marraskuussa enemmän kuin kilpailijansa Yhdysvalloissa.

Listanousuun lienevät vaikuttaneet Kinectistä luopuminen, hinnan pudottaminen, sekä monet pelin ja konsolin yhteispaketit, joita Microsoft on tuonut joulunalusmarkkinoille. Tarkkoja myyntilukuja yhtiö ei ole Kotakun mukaan julkaissut.

Viime viikolla Microsoft tiedotti Xbox Wiren kautta, että uuden sukupolven Xboxia on myyty pian maailmanlaajuisesti jo kymmenen miljoonaa kappaletta, mutta tuolloinkaan yhtiö ei kertonut tarkkoja myyntilukuja. VGChartzin mukaan konsolia on myyty maailmanlaajuisesti noin 9,1 miljoonaa kappaletta, siinä missä Sonyn kilpailijaa 16 miljoonaa. Microsoftilla saattaa kuitenkin olla päivitetympää tietoa joulumyynnistä.

PlayStation 4 on pitänyt hallussaan Yhdysvaltain uuden sukupolven pelikonsoleiden kuukausimyynnin kärkipaikkaa tammikuusta asti, joten vaikka Xbox Oneja olisi myyty marraskuussa vain kourallinen enemmän, on muutos olennainen. Xbox 360 oli edellisen sukupolven selkeästi suosituin konsoli USA:ssa, joten Microsoftilla on varmasti kovat paineet palata valta-asemaan kotimantereellaan.

Lisää luettavaa