NHL 18 tuo vanhan kulttiklassikon takaisin kaukaloon – ja se on vain hyvä asia!

Vanha kulttiklassikko on tekemässä paluun NHL 18:sta.

22.06.2017

NHL 18 tulee taas yhtä varmasti kuin aurinko laskee länteen. Tällä kertaa julkaisupäiväksi on valikoitunut syyskuun 15. päivä, eli syyskuun toinen perjantai.

Nyt peliin tuodaan uusioversio NHL 09:n kanssa julkaistusta 3 on 3 NHL Arcade –pelistä, missä peliä maustettiin muun muassa jättiläispelaajilla, pikkuruisilla veskareilla tai rakettiluistimilla. Pelimuoto on saamassa nimen NHL Threes, jossa sääntökirja on nakattu jorpakkoon ja peliä pelataan All-Stars-ottelun tapaan kolmella kolmea vastaan.

Pelimuodon markkinointisivulla kerrotaan, kuinka pelimuotoa voi pelata joko yksin tietokonetta vastaan, kaverin kanssa vastakkain tai yhdessä ja ennen kaikkea toisia pelaajia vastaan netin välityksellä. Threes-pelimuodossa on jopa tujaus huippusuositusta EASHL-pelimuodosta, sillä ilmeisesti peliä voi parhaimmillaan pelata kolme ihmispelaajaa vastaan kolme ihmispelaajaa. Myös samalta sohvalta monen pelaajan nettipelit onnistuvat – jopa vastakkaisissa joukkueissa!

Toimittajan mielipide

Toimittajan mielestä erityisesti tämä verkkopelimahdollisuus tulee antamaan tälle NHL:n All-Stars -peleistä tutulle peliformaatille ainakin mahdollisuuden jäädä osaksi tulevaisuuden NHL-pelejä. EA Sportsin ei ole mitään järkeä lähteä halkomaan pelaajakuntaansa kahden eri pelin äärelle, sillä EA:n tuntien tämä pelimuoto olisi aivan hyvin voitu yrittää myydä DLC:nä, jolloin harvempi pelaaja olisi ylipäätään edes kiinnostunut koko pelimuodosta.

Nyt tämä Threes-pelimuoto ajaa kahta asiaa. Ensinnäkin se antaa mahdollisuuden pelata hieman rennompaa versiota NHL:stä, sillä niin hauskoja kuin tiukat HUT-tai EASHL-pelit ovatkin, niin aina ei välttämättä jaksa stressata sillä tasolla, mitä nuo kaksi kilpailullista moodia vaativat. Threes toimii hyvänä hengähdystaukona esimerkiksi raivostuttavalla tavalla hävityn ottelun jälkeen.

Toisekseen Threes antaa mahdollisuuden tutustuttaa uusia pelaajia NHL-pelien pariin. On kiistaton tosiasia, että vuonna 2006 julkaistu Skill Stick mullisti kiekkopelit täysin. Siinä missä ennen peliohjaimen pystyi vain heittämään kaverille ja kertomaan nappulat, niin vuosien varrella tuohon nerokkaaseen ohjausmekanismiin on lisätty niin paljon pikkujippoja ja kikkoja, että tappelupelifaniakin saattaa hirvittää. Threes antaa tällaisille pelaajille stressivapaan alustan kokeilla ja testailla uusia kontrolleja – nähtäväksi tosin jää, aikooko EA pakottaa Threes-pelaajat pelaamaan nappikontrolleilla niin kuin NHL ’94 –vuosikertamoodin kanssa.

Lisää luettavaa