Naispelaaja ankaran nimittelyn kohteena Xbox Livessä: Microsoft reagoi vasta tarinan tultua julkisuuteen!

16.08.2013

On tunnettu tosiasia, että Xbox Livessä tapahtuneesta ahdistelusta ja nimittelystä voi tehdä valituksen, ja onhan niitä käyttökieltojakin saatu, mutta kuinka usein valitukset johtavat minkäänlaisiin toimiin?

Kotaku raportoi Call of Dutya pelaavasta Jenny Hanniverista, joka joutui hyvin ilkeän kiusaamisen kohteeksi. PHATDOG-nimimerkillä pelaava Live-käyttäjä alkoi huonosti menneen matsin jälkeen lähetellä hänelle inhottavia viestejä sekä tekstien että ääniviestien muodossa.

PHATDOG muun muassa kysyi, onko naisella kuukautiset, kun hän pelasi niin huonosti johtajana ”kaikista niistä muista lutkista tiimissäsi”. Ääniviestissä hän lupasi siittää naiselle kolmoset ja pakottaa hänet tekemään abortin myöhäisessä raskausvaiheessa. (Viesti kuultavissa alla olevalta videolta.)

Hanniver teki asiasta valituksen ja lähetti kaikki tiedot Microsoftin ohjeiden mukaisesti. Vaan mitään ei kuulunut. Seuraavaksi hän otti sähköpostitse yhteyttä, eikä saanut siihenkään vastausta. Hän kysyi apua myös Twitterissä, mutta vieläkään ei yhtiö reagoinut mitenkään.

Vasta kun Hanniver julkisti tarinansa blogissaan ja se levisi kansainvälisessä pelimediassa, havahtui Microsoft toimintaan. Nyt PHATDOGin Live-tili on joko jäädytetty tai estetty kokonaan. Melkoisen vaivan takana se olikin.

Lisää luettavaa