Näin mitättömän vähän Xbox One on myynyt Japanissa – Microsoftilla ässä hihassa?

18.08.2015

Siinä missä japanilaista alkuperää oleva Sonyn Playstation 4 myy kuin häkä lähes joka maailman kolkassa, on Xbox Onella tuntuva markkina-alue lähinnä Yhdysvalloissa. Etenkin nousevan auringon maassa Xbox Onella olisi runsaasti parannettavaa – konsolia on hieman alle vuoden aikana myyty Japanissa ainoastaan 55 000 kappaletta. Tämä on 127 miljoonan ihmisen valtiossa varsin matala luku.

Microsoft ei tule esiintymään edes tämän vuoden Tokyo Game Show’ssa, mutta Xboxia aiotaan promota erillisissä omissa tapahtumissaan sekä Tokiossa että Osakassa. Syyskuun 26. päivä ja lokakuun 4. päivä järjestettävissä kahdessa tapahtumassa tullaan esittelemään Xbox One -pelejä ilmaiseksi kaikille katsomaan tulleille. Tapahtumien sisällöstä ja sijainnista ei toistaiseksi ole julkaistu tämän enempää tietoa.

Pari promotiotapahtumaa ei ehkä kuulosta erityisen merkittävältä markkinavaltilta, mutta mukavaa prosentuaalista kasvua saattaa Microsoft myynnissään hyvinkin saavuttaa – etenkin kun viime viikollakin Xbox Oneja myytiin Japanissa vain vaatimattomat 200 kappaletta.

Lisää luettavaa