Mielipide: Tieto uudesta Call of Duty -pelistä ”vuotanut” nettiin – ja siksi ketään ei kiinnosta

24.04.2017

Tieto Activisionin seuraavasta Call of Duty -pelistä ”vuoti” nettiin ennen aikojaan.

Virallisen julkistuksen piti olla vasta keskiviikkona 26. päivä huhtikuuta. Twitteriin kuitenkin ilmaantui virallista markkinointimateriaalia ennen aikojaan ja jo nyt tiedetään, että seuraava Call of Duty sijoittuu toisen maailmansodan maisemiin.

Unohdetaan nyt kokonaan pelisarja ja ikuisuuksia kestänyt COD on parempi kuin BF -taistelu – sitä on netti pullollaan. Keskitytään sen sijaan siihen, miten pelin julkistus tapahtui.

Tietovuotoja tapahtuu aina. Nykyinen vuotamismalli vaikuttaa kuitenkin huomattavan paljon enemmänkin markkinointikeinolta kuin oikealta tietovuodolta. Mukavuodot kuukausia ennen pelin julkaisua väsyttävät. Kun vuotoja tapahtu viikottain, niiden yllätyksellisyys katoaa.

Siksipä esimerkiksi Bayonettan pc-verson ilmaantuminen markkinoille ihan aidosti takavasemmalta oli piristävä poikkeus. Ei kuukausien markkinointirumbaa, ei ”vahingossa” nettiin paljastuvia tietoja. Peli vain markkinoille suitsait sukkelaan ja siinä se.

Pelejä työstävät nykyään satojen ja taas satojen ihmisten kansoittamat koodariveikot ja -veikottaret. Vuotoja varmasti esiintyy. Se, että ”vuoto” on tätä nykyä lähinnä vain markkinointikeino ja se tapahtuu aina alkaa olla kuitenkin jo kuollut poni, jota mäiskitään yhä uudelleen ja uudelleen.

Hypekoneisto pitää yllä odotuksia, mutta jotain uuttakin olisi markkinoinnin suhteen kiva nähdä. Siksi Bayonettan pc-version ilmaantuminen kauppoihin olikin niin mukava yllätys. Siitäkin oli toki kuultu huhuja jo aiemmin, mutta homma hoidettiin silti ihailtavan vähäeleisesti. Tällaista lisää.

 

Lisää luettavaa