Mielipide: Eräs maailman parhaista pelisarjoista pilattiin täysin mikromaksuilla: ”Tämä on pelaajien kasvoille sylkemistä”

NBA 2K -pelisarja on kovan kritiikin kohteena.

26.09.2017

NBA 2K -pelisarja on eräs maailman arvostetuimpia urheilupelisarjoja. Se on aina mallintanut koripallon just eikä miltei, ja pelaajat ympäri maailman ovat rakastaneet sitä lähes yksimielisesti.

Vaan ei enää. NBA 2K-pelisarjassa on aina ollut mikromaksuja. Pelin pääasiallinen pelimuoto jota kaikki pelaavat on Mycareer, missä pelaaja tekee virtuaalihahmon jolla yrittää nousta maailman huipulle. Tänä vuonna pelimuoto on pilattu mikromaksuilla lähes täysin.

Kaikki – siis aivan kaikki – hahmonsa kehittelyyn ja pelaamiseen liittyvä maksaa. Jos hahmolleen haluaa uuden hiusmallin, se maksaa. Jos hahmonsa kykypisteitä haluaa kehittää, se maksaa.

Tänä vuonna pelissä tulee virtuaalikolikoita pelaamalla entistä vähemmän, ja käytännössä pelihahmonsa kehittämisestä on pakko maksaa rahaa, jos haluaa pärjätä. Tämä onkin saanut liki kaikki Mycareer-pelaajat raivon partaalle. Esimerkiksi Kotakun toimittaja kirjoitti pitkän tekstin siitä, mikä kaikki meni mikromaksattamisessa pieleen – ja miksi  NBA 2K:n mikromaksut ovat sylky pelaajien kasvoille.

Kotakun tekstin voit lukea täältä.

Lisää luettavaa