Mielipide: Ennen oli paremmin – näiden pelien uudelleenjulkaisut tulemme näkemään hyvin pian

28.05.2017

Elämme nostalgian aikakautta. Tämä on nähtävissä varsin monella eri alalla ja alueella.

Nokia julkaisi juuri markkinoille uusvanhan 3310:n. Suomalaiset radiokanavat soittavat yötä päivää Vain elämää -biisejä, jotka ovat vanhoja (ja myös vähemmän vanhoja) klassikoita uusiin kuoriin pakattuina. Videopelimaailmassa puolestaan remasteroidaan ja remaketetaan.

Ennen oli paremmin. Kesä oli kesä, eikä talvi. Musiikki oli aitoa ja alkuperäistä. Kännyköiden akku kesti enemmän kuin päivän tai puoli lataamatta. Tosi-tv-tähdet eivät johtaneet maailmaa, eikä terrorismi jyllännyt täällä lännessä niin kuin se nykyään tekee.

Pelaajat kaihoavat vanhoja pelejä. Moni pelaajista on pelannut jo 80-luvulta lähtien, ja halu päästä takaisin kokemaan lapsuuden ja nuoruuden parhaita pelejä on kova. Toisin kuin esimerkiksi musiikissa, pelimaailmassa vanhan aallon pyyhkiminen ylitse ei nypi minua niin yhtään. Olen henkilö, joka on muutamaankin otteeseen kaivanut pölyttyneet Sega Mega Driven ja Sega Saturnin kaapista mennäkseni lempiroolipelini läpi vielä kerran. Tai enhän minä edes 15-vuotiaana ollut se sama ihminen kuin nyt tuplasti vanhempana. Nyt osaan paremmin englantia ja saan tarinoista tällä tasolla ja muutenkin enemmän irti.

Uumoilen, että pari vielä julkistamatonta remasteria tullaan pian näkemään.

  1. Shenmue
  2. Shenmue 2
  3. Crash Team Racing

Shenmue 3:n pitäisi ilmestyä tämän vuoden loppuun mennessä, mikäli aikaisiin tietoihin on luottamista (tuskin on). Olen rahoittanut peliä itsekin hyvällä summalla, joten nyt ei auta muuta kuin odottaa. Olisi kuitenkin loogista jatko-osan tuoton maksimoimiseksi julkaista Shenmue 1 ja Shenmue 2 remasteroituina versioina. Täysin itse en tätä ideaa tosin keksinyt, vaan onhan tästä ollut huhuilua ilmassa.

Crash Bandicoot on tulossa takaisin kovalla voimalla alkuperäisen trilogian voimin. Juuri äsken satuin lukemaan jonkun pelaajan valituksen siitä, kun Crash Team Racingia ei näy. Olettaisinkin, että tämän klassikkopelin henkiinherättäminen olisi pelitalon seuraava askel, joskin harmillista on, ettei tätä tehty vielä trilogian yhteydessä. Itse ainakin nauttisin tuosta karting-touhusta vielä vuonna 2017 ihan yhtä lailla kuin silloin aikanaankin.

Aioin alun perin kirjoittaa useammastakin remasterista, mutta nyt ei tullutkaan muita tähän hätään mieleen. Mitä pelejä sinä oletat saapuvan takaisin? Kommentoi Tiltin Facebookissa!

Lisää luettavaa