Mielipide: Antakaa pelaamisen jo olla ja lopettakaa se loputon kehittäminen!

30.04.2017

Välillä tuntuu, että maailman keskittyminen kehitykseen on jo mennyt hieman yli.

Kehitys kehittyy, sanotaan. Kännykät olivat ennen tiiliskiviä, sitten niistä tuli pieniä, ja nyt ne ovat taas kasvamaan päin. Tuntuu, että ihmiset haluavat kehittää asioita ihan vain kehittämisenkin halusta.

Hyvänä esimerkkinä pidän virtuaalitodellisuuspelejä. Tekniikka on ollut olemassa jo jonkin aikaa, mutta mitään suurenmoista ei ole toistaiseksi kiirinyt korviini. Toki VR-teknologia on vasta nuorta ja tavallaan lapsenkengissään, mutta kuinka moni pelaaja on edes kiinnostunut näistä asioista? Kuinka moni meistä oikeasti odottaa aikaa, kun huikeimmat julkaistut pelit ovat VR-pelejä? En minä ainakaan.

Nyt Xboxin Phil Spencer on kertonut toiveensa siitä, että maailmaan pitäisi saada videopelien Netflix. Välillä tuntuu, että Spencer ja Microsoft ovat molemmat liian kiinnostuneita muokkaamaan pelimaailmaa, jota meistä moni rakastaa tällaisenaan. Selkein esimerkki tästä on tietystikin se, kuinka Xbox Onen oli alun perin määrä hyödyntää Kinectiä huomattavasti enemmän kuin mitä se lopulta teki. Kun Onesta ja Kinectistä puhuttiin ensimmäisen kerran, taisi moni pelaaja vaihtaa leiriä. Puheentunnistus ja käsillä huitominen valikkoja selatessa ei vain tuntunut kiinnostavalta ajatukselta silloin, eikä se kuulosta siltä oikein nytkään.

Toki voitaneen todeta, että perinteisillekin videopelimarkkinoille tulee aina olemaan oma vannoutunut kannattajakuntansa. Silti kummastuttaa, miksi alaa pitää jatkuvasti yrittää muokata uusiin suuntiin. Uutta yrittäville ja peruskaavoja muokkaaville peleille – kuten NieR: Automatalle – näytän kyllä peukkua, mutta tekniikka noin muuten voisi ihan hyvin jäädä niin sanotulle mies/nainen, televisio ja pädi -tasollekin.

Lisää luettavaa