Marraskuussa ilmestyvä LittleBigPlanet 3 uudistaa pelisarjaa – Tässä merkittävimmät lisäykset

LittleBigPlanet 3 tuo tulleessaan kolmiulotteiset tasot ja vaikka mitä muuta.

15.10.2014

Vuoden 2011 LittleBigPlanet 2:sta asti odotettu pelisarjan kolmas pääpeli ilmestyy Euroopassa marraskuun lopulla, mutta pelistä ei toistaiseksi ole pidetty suurta meteliä pelimediassa. Syytä kuitenkin olisi, sillä LittleBigPlanet 3 tulee uudistamaan pelisarjaa merkittävillä tavoilla.

Gamesradar on listannut tuoreessa artikkelissaan LittleBigPlanet 3:n merkittävimmät uudistukset pelin beta-version perusteella. Tässä olennaisimmat:

  • 3D-tasot! Kyllä, peli tulee sisältämään kokonaan kolmiulotteisia tasoja, ja mikä tärkeintä, niitä voi myös rakentaa Create-moodissa.
  • Valoefektit vaikuttavat peliin: Nyt Sackboy voi joutua suunnistamaan jopa pimeässä pelkkä soihtu valonlähteenään, ja Gamesradarin mukaan liekin ja valokehän väreily on hieno visuaalinen lisäys.
  • Uusia kykyjä luvassa: Sackboy pystyy esimerkiksi kiipeämään ja Toggle puolestaan työntämään suuria esteitä tieltään.
  • Tarinoiden teosta on tehty helpompaa.
  • Editorin ja pelaamisen yhdistelmä! Omia tasoja luodessa ei tarvitse enää vaihdella kömpelösti Play- ja Create-moodien välillä, vaan tasoja voi muokata myös lennosta.
  • Parempi Tutorial-moodi! Saattaa kuulostaa yhdentekevältä, mutta jos olet yrittänyt opetella tekemään tasoja LittleBigPlanetissa, tiedät että Create-moodin koulutusosuus on Tylsä isolla T:llä. LittleBigPlanet 3 muuttaa tämän, sillä nyt opettelu tapahtuu kokonaan pelattavalla tasolla, jossa Larry Da Vinci opettaa Sackboylle tasosuunnittelua askel askeleelta.

Hyvältähän kokonaisuus alkaa kuulostaa, etenkin kun Gamesradar vielä kertoo, että peliyhteisö on jo beta-vaiheessa alkanut tuottaa todella vaikuttavia tasoja kaiken kansan pelattavaksi. Ja siitähän LittleBigPlanetissa on pohjimmiltaan kysymys.

LittleBigPlanet 3 ilmestyy 26. marraskuuta PlayStation 3:lle ja 4:lle.

Lisää luettavaa