Mainoksia Netflixissä? – Konsolikatsojille lisättiin kokeellisesti mainoksia suoratoistopalvelussa

Osa Netflixin Xbox 360 -käyttäjistä on nähnyt mainoksia Netflixin omista tuotannoista.

Netflix ei ole aiemmin esittänyt mainoksia suoratoistopalvelussaan, mutta tämä saattaa ikävä kyllä olla muuttumassa. Eurogamerin mukaan Netflix on nimittäin kokeillut mainostusta Xbox 360 -konsolin sovelluksessaan osalla käyttäjistä.

Käytännössä Netflix on tuonut omien lisenssituotantojensa mainoksia ohjelmien alkuun ja loppuun. Jo jonkin aikaa käyttäjälle on saatettu tarjota vaikkapa House of Cardsin tai Orange is the New Blackin traileri katsellun ohjelman päätyttyä, mutta nyt mainoksen saattaa nähdä myös ohjelmansa alussa.

Netflixin julkaiseman lausunnon mukaan kyseessä on vain kokeilu.

”Testaamme satoja mahdollisia kehityksiä palvelulle joka vuosi. Moni niistä ei koskaan mene sen pidemmälle,” kerrotaan Netflixin taholta.

Uusi kokeilu saa helposti pelkäämään, että Netflixiin oltaisiin jatkossa tuomassa myös palvelun ulkopuolisia mainoksia, mutta yhtiö on kieltänyt tämän.

”Emme suunnittele kolmannen osapuolen mainosten testaamista tai lisäämistä palveluun,” todetaan lausunnossa.

Vaikka Netflix on aina ollut mainokseton, kaikki suoratoistopalvelut eivät suinkaan ole. Esimerkiksi yhdysvaltalaisessa Hulussa on runsaasti mainoksia, etenkin tv-sarjoissa, vaikka palvelu itsessäänkin on maksullinen.

Lisää luettavaa