Luojalle kiitos retrobuumista – Yhä useampi peli tukee tätä nykyä joystickia

23.01.2015

Joystick on kaikille vähänkin iäkkäämmille pelaajille tuttu vekotin. Joystickeja ei vähään aikaan ole kovinkaan aggressiivisesti markkinoitu, mutta nyt vekotin on tekemässä uljasta paluuta.

Syy näkyvään paluuseen on ilmassa ja avaruudessa. Esimerkiksi jo vuosia markkinoilla ollut sotalentosimulaattori IL-2 Sturmovik paranee huomattavasti, kun sitä tahkoaa joystickin avulla. Myös reittilentosimulaattori Microsoft Flight Simulator X Steam Edition toimii kepukalla luonnollisesti huomattavasti aidommin kuin pelkällä näppis+hiiri-yhdistelmällä.

Legendaarisesta Elitestä on tullut juuri uusioversio Elite: Dangerous. Tämäkin peli toimii kätevämmin joystickin avulla. Lähitulevaisuudessa kannattaa myös kiinnittää huomio Star Citizen -pelin. Wing Commader -peleistä tunnetun Chris Robertsin johtama projekti on rikkonut yhteisörahoitusennätyksiä oikein kunnolla, ja joystick-tuki tulee olemaa siinäkin oleellinen osa pelikokemusta.

Joystickejä löytyy tätä nykyä jo monelta valmistajalta. Esimerkiksi Saitek, Thrustmaster kuin Logitechkin valmistavat ilotikkuja niin aloittelijoille kuin vakaville harrastajillekin. Mikäli joystick-maailma alkoi kiinnostelemaan, niin lue vaikkapa täältä kepukoiden vertailuja.

Lisää luettavaa