Uutta tietoa Fallout 4:n ominaisuuksista suoraan hevosen suusta – käsittämättömät yli 400 tuntia pelattavaa!

01.08.2015

Kuinka moni muistaa ajat, kun pelit vedettiin läpi yhdeltä istumalta? Ei ollut tallennuksia eikä edes salasanoja, ja jos seikkailtavaa oli useammaksi tunniksi, piti peli jättää kauppareissun ajaksi pauselle. Toista on nykyään. Skyrimin, Witcherin ja Falloutin tapaiset pelit ovat venyttäneet pelikokemuksen kestoa eeppisiin sfääreihin, mutta Fallout 4 tuntuu vievän asiat vieläkin pidemmälle. Bethesdan johtava tuottaja Jeff Gardiner on nyt lausunut Official Xbox Magazinelle seuraavaa:

Olen pelannut peliä jo varmaan 400 tuntia, ja löydän edelleen asioita, joita en ole ennen nähnyt.

Yksi suuri syy tällaiseen laajuuteen lienee pelin valtava rakentamissysteemi. Aiemmissa Bethesdan peleissäkin on ollut paljon nähtävää ja tehtävää, mutta yksikään ei ole tarjonnut samanlaisia loputtomia mahdollisuuksia luovuuteen kuin Fallout 4. Sarjan tuoreimmassa osassa pystyy räätälöimään mieleisekseen aseitaan, suojuksiaan sekä jopa määrättyjä osia Wasteland-pelialueesta. Pete Hines kertoi asiasta lisää:

Suuremmat rakennuspalikat eivät kulje pelaajan inventaariossa mukana, vaan ne löytyvät alueen niin sanotusta workbench-kohdasta.

Rakennuksiin voi asentaa myös sähköt, mutta siihen tarvitaan sähkögeneraattoreita.

Kaikki on visuaalisesti käytännönläheistä. Jos laite ei ole yhteydessä generaattoriin, sähköt eivät toimi. Pelaaja voi itse asiassa flägätä/merkitä tavaraa ajatuksella ’Tarvitsen tavaran X voidakseni rakentaa asian Y’, jolloin voi lähteä etsimään maalmasta mitä tahansa sellaista, mitä on merkinnyt tarvitsevansa. Kun pelaaja sitten yhdistää asioita tietokoneterminaaliin, saa hän halutessaan paljon kontrolloitavaa ja hienosäätämistä. Jos sinulla on laite, joka soittaa musiikkia, voit määritellä, miten se soittaa musiikkia.

Sangen mielenkiintoisia ja erikoisiakin ominaisuuksia – etenkin kun ajattelee, että ne ovat ekstrana kaikelle sille, mitä pelaajat jo valmiiksi rakastavat Fallout-sarjassa. Tuleekohan Fallout 4:stä kaikkien aikojen peli?

fallout

Lisää luettavaa