Kohuttu massamurhapeli poistettiin Steam Greenlightista noustuaan ensin TOP-kymppiin

Valve poisti kritisoidun Hatredin Steam Greenlight -palvelusta huolimatta tukijoista.

16.12.2014

Puolalaisen Destructive Creations -studion Hatred herätti närää heti lokakuisen julkistuksen yhteydessä. Eikä mikään ihme, sillä Hatredissa pelaaja astuu kylmäversien sarjamurhaajan saappaisiin tavoitteenaan on tappaa viattomia ihmisiä. Jo tuolloin jopa pelin käyttämän Unreal Engine -pelimoottorin kehittänyt Epic Games otti etäisyyttä projektista ja pyysi, että yhtiö logo poistetaan pelin trailerista.

Eilen peli sitten ilmestyi Steam Greenlight -palveluun, jossa käyttäjät saivat äänestää palveluun tulevista peleistä. Steamia hallinnoiva Valve kuitenkin poisti pelin vielä samana päivänä palvelusta.

”Sen perusteella, mitä olemme Greenlightissa nähneet, emme julkaisisi Hatredia Steamissa,” kommentoi Valven Doug Lombardi asiasta uutisoivalle Polygonille. ”Täten tulemme poistamaan pelin palvelusta.”

Destructive Creations on kuitenkin tiedottanut, että Hatredin poistaminen Steamista ei tule vaikuttamaan pelin kehitykseen, ja se tullaan julkaisemaan suunnitelmien mukaan vuoden 2015 toisella neljänneksellä. Studion tiedotteessa myös todetaan, että ennen poistumista palvelusta Hatred sai yli 13 000 tukiääntä ja se nousikin Greenlightin TOP-100 listan seitsemännelle sijalle. Pelin tukijat olivat siis sankoin joukoin liikkeellä.

Destructive Creations myös huomautti, että sellaiset pelin henkiset edeltäjät kuin Manhunt ja Postal ovat yhä saatavilla Steamissa. Onkin mielenkiintoista nähdä, tuleeko pelistä ensi keväänä epäilemättä nouseva mekkala vaikuttamaan myös aiempien, hieman samankaltaisten pelien jakeluun.

Lisää luettavaa