Kohta voit todennäköisesti hankkia legendaarisen retrokolikkopelikabinetin kotiisi halvalla hinnalla – noh, tavallaan

22.02.2017

Miltä tuntuisi omistaa niin sanottuna arcade-kabinettiversiona Pac-Manin tai Space Invadersin kaltainen klassikkopeli? Kohta se onnistuu.

Uutisoimme vastikaan suomalaisesta pelimuseosta, joka sijaitsee Tampereella. Kyseisessä paikassa pääsee muun muassa pelaamaan joitakin legendaarisimmista arcade-peleistä. Nyt Super Impulse -niminen firma on kuitenkin tuomassa arcade-laitteiden hankkimismahdollisuuden myös tavispelaajalle.

Kyseessä on firma, joka on tunnettu miniatyyrikokoisista leluistaan. Sivustolta löytyy esimerkiksi pienen pieni Rubikin kuutio sekä vanha kunnon Etch-a-Sketch-piirustustaulu. Nyt firma on kuitenkin lisäämässä valikoimiinsa myös pelattavat pienoismalliversiot Pac-Manista, Ms. Pac-Manista, Space Invadersista ja Galaxianista.

Pelit olivat vastikään kokeiltavissa Toy Fair -messuilla, ja niissä on samat grafiikat kuin esikuvaversioissaan. Laitteet toimivat pattereilla ja niitä voi siis oikeastikin pelata, vaikka helppoa se tuskin on. Tai no niin: eiväthän mokomat pelit koskaan ole helppoja olleet.

Hinta ja julkaisupäivämäärä ovat vielä hämärän peitossa, mutta oletettavasti laitteet maksavat vähemmän kuin esikuviensa hankkiminen – etenkin näin vuonna 2017.

Alla kuvia.

Lisää luettavaa