Kehittäjä paljastaa: N64:n ylistetyn FPS-pelin oli määrä saada samanhenkinen sisarpeli

Perfect Darkille suunniteltiin sisarteosta, joka ei koskaan valmistunut.

Rare-studion luova johtaja Gregg Mayles on innostunut paljastamaan Twitterissä kiinnostavia tiedonmuruja pelifirman historiasta, ja yksi näistä paljastuksista on ylitse muiden.

Nintendo 64:n legendaariselle Perfect Darkille (2000) oli suunnitteilla sisarpeli, joka olisi ollut nimeltään Velvet Dark. Mayles jakoi Twitterissä alla olevan kuvan pelin suunnitteludokumentin sisällyksestä. Perfect Darkin päähenkilöllä Joanna Darkilla on sisko nimeltä Velvet, joten nimen voidaan olettaa viitanneen häneen.

Mayles muistelee, että peliä olisi kehitetty niin ikään N64:lle, mutta kuten Gamespot huomauttaa, sisällyksessä mainittu GameBoy Advance -yhteensopivuus viittaisi siihen, että peliä olisi sittenkin suunniteltu GameCubelle.

Mayles ei antanut mitään selitystä sille, miksi projekti hylättiin. GoldenEye 007 -pelin (1997) perillisenä pidetty Perfect Dark myi VGC:n mukaan yli 2,5 miljoonaa kappaletta, ja sitä pidetään yhtenä konsolin parhaista peleistä. Metacriticissä pelin keskiarvo on erittäin kunnioitettava 97/100. Pelistä julkaistiin myös uusintaversio Xbox 360:lle vuonna 2010.

Velvet Dark  Design Document

 

Lisää luettavaa