Televisiouutisissa leviää video, jossa tarkka-ampuja tappaa kuusi ISIS-sotilasta – Video tosin on peräisin suositusta videopelistä

19.02.2016

Videopelit ovat nykyisin varsin realistisia – kukapa sitä voi kieltää? Itse asiassa pelit ovat niinkin realistisia, että maailmalla uutistoimistot ovat erehtyneet luulemaan Medal of Honorista peräisin olevaa pelivideota aidoksi uutiskuvaksi.

Iranin valtakunnallinen tv-kanava näytti vastikään videota tarkka-ampujasta, joka ampuu peräti kuusi ISIS-taistelijaa alle kahdessa minuutissa. Kyseessä on vaikuttavan tarkkasilmäinen ampuja, mutta oikeasti kyseessä on vain Medal of Honoria pelaava henkilö.

Ranskalaisen uutistoimisto France 24:n mukaan videota on näytetty Iranin ja Saudi Arabian tv:ssä. Samainen video pyörii myös internetissä englanninkielisillä otsikoilla kuten ”Hezbollah-tarkka-ampuja tappaa kuusi Daesh-taistelijaa kahdessa minuutissa”. ISIS tunnetaan monella nimellä maailmalla, ja Daesh on yksi näistä.

Yhden iranialaisen uutistoimiston kerrotaan laittaneen omaan uutiseensa myös hieman lisäväriä: he väittivät tarkka-ampujan käyttäneen Arash-asetta, jota valmistetaan Iranissa.

 

Yksi todiste videon epäaitoudesta on ruudulle ponnahtava pop-up, joka pelissä pelmahtaa esiin, kun pelaaja onnistuu suorittamaan headshotin.

Asiasta uutisoi Kotaku.

Lisää luettavaa