Hyviä uutisia! – S.T.A.L.K.E.R. -pelit tehnyt, pari vuotta sitten lakkautettu studio on palannut ja uusi pelikin on tulossa

Comebackin tehnyt pelistudio GSC Game World kertoo lakkauttamisen taustoista, sekä uudesta projektistaan.

23.12.2014

Iloisia uutisia S.T.A.L.K.E.R. -pelien ystäville! Suosituista selviytymiskauhupeleistä vastannut ukrainalainen pelistudio GSC Game World on palannut elävien kirjoihin ja työstää parhaillaan uutta peliä. Studio lakkautettiin vuonna 2011 kesken S.T.A.L.K.E.R. 2:n kehittämisen, mutta nyt puhaltavat uudet tuulet.

GamezIndustry.biz jututti hiljattain studion puhemiestä Valentine Yeltysheviä, joka valotti paitsi studion lopettamista, myös paluuta.

S.T.A.L.K.E.R. 2 oli kehityksessä, mutta aloimme ymmärtää, että emme olleet valmiita toteuttamaan peliä sillä tasolla, jolla halusimme,” Yeltyshev kertoo studion lakkauttamisesta. ”Clear Sky (2008) ja Call of Pripyat (2009) olivat lähempänä lisäosia kuin itsenäisiä pelejä, sillä ne perustuivat täysin Shadow of Chernobyliin. Tajusimme, että S.T.A.L.K.E.R. 2 olisi erilainen. Siihen menisi liikaa aikaa, ja kun se valmistuisi, se tuntuisi varmasti vanhentuneelta.”

”Lisäksi meillä oli ongelmia herättää julkaisijoiden kiinnostus ja saada sopivaa rahoitusta,” Yeltyshev jatkaa. ”Itseasiassa olisimme voineet rahoittaa koko kehityksen itsekin, mutta emme silti olisi tienneet pystymmekö myymään sen päästyämme alfa-vaiheeseen.”

GSC Game Worldin uutta peliä ei ole vielä julkistettu, eikä Yeltyshev paljasta haastattelussa mitään yksityiskohtia. Sen verran käy kuitenkin ilmi, että ilmaispelimalliin tai mobiilialustoille ei studio ole siirtymässä.

”Olemme aika varmoja faneistamme. Markkinamme ovat aika vanhanaikaiset, eivätkä pelaajat ole 16-vuotiaita, vaan 25-40 -vuotiaita,” Yeltyshev kuvailee. ”Emme usko, että free-to-play on oikea malli pelille, jonka haluamme tehdä. Joten teemme vanhanaikaista, täyshintaista peliä, ja uskomme, että yleisömme on vain iloinen siitä. Odotamme paljon vanhalta yleisöltämme!”

 

Lisää luettavaa