Xbox Onelle tulossa sohvapelit mullistava päivitys – vilkaise yksityiskohdat täältä!

Xbox One toi tammikuussa testiin tukun uusia ominaisuuksia. Yksi näistä mullistanee samalla sohvalla pelattavat yhteispelit.

21.03.2017

Xbox toi tammikuun lopulla testiin uuden ovelan ominaisuuden nimeltä Co-Pilot, joka mahdollistaa yhden ohjaimen napit voidaan määrittää kahdelle ohjaimelle. Alla olevalla videolla Xboxin Scott Henson ja Larry Hryb kertovat Co-Pilotista.

Kuvittele tilanne, jossa pelaajalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ohjata peliä kämmenellä, leualla tai jalalla, tai jos pelaaminen vaatii hieman avustusta joltakulta toiselta. Tämä auttaa liikuntarajoitteisten pelaajien lisäksi myös niitä, jotka tarvitsevat hieman lisäapua pelaamiseensa”, Scott Henson sanoo.

Larry Hryb muistuttaa, että parasta pelintekijöiden kannalta tässä on se, että Xbox One mahdollistaa tämän konsolitasolla, joten tämä toimii jokaisessa pelissä. Näin pelistudioille jää enemmän resursseja itse pelien kehittämiseen.

Paras ominaisuus Co-Pilotissa jää kuitenkin molemmilta herrasmiehiltä lähes huomaamatta, sillä tämä mahdollistaa myös perheen pienimpien pelaajien mukaantuomisen huomattavasti helpommaksi kuin koskaan ennen. Perheen vanhempi pelaaja voi tehdä valtaosan pelaamisesta, mutta antaa jonkin harvoin käytettävän ominaisuuden pikkuvesselin ohjaimeen käytettäväksi, kun vanhempi pelaaja sitä tarvitsee.

Tietysti tämä mahdollistaa myös mitä hulluimpien yksinpelihaasteiden venyttämisen kahdelle ohjaimelle. Miltä kuulostaisi kaksinpelattava Dark Souls, missä toinen pelaaja ohjaa kameraa ja juoksemista, kun toinen pelaaja hoitaa miekkataituroinnin? Entä pienet änäriväännöt, missä toinen pelaaja hoitaa luistelun ja toinen hoitaa keppitaituroinnin? Mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat!

Lisää luettavaa