Hetkinen… Kukas sen Pokémon GO’n tekikään? – Nintendon osakkeiden arvo putosi rajusti

26.07.2016

Pokémon GO’n julkaisun jälkeen Nintendon osakkeet ovat olleet jyrkässä nousussa. Kaikki, aina mediaa myöten, ovat jatkuvasti puhuneet Nintendosta mainitessaan maailmanhistorian kenties suurimman hittipelin. Perjantaina maailma sai kuitenkin karun muistutuksen siitä, että The Pokémon Company ei itse asiassa olekaan täysin Nintendon omistuksessa, eikä Nintendo näin ollen myöskään tehnyt Pokémon GO’ta.

Nintendo kertoi lausunnossaan perjantaina, ettei pelin menestys vaikuttaisi erityisen suuresti firman tulovirtaan. Projektista on vastannut Niantic, joka on entinen Google-yhtiö, ja sen lisensoi The Pokémon Company, jonka osakkeista Nintendo omistaa ainoastaan yhden kolmasosan.

 

Nintendo oli jo ylittänyt arvossa muun muassa Sonyn, mutta tämän julkistuksen myötä Nintendon osakkeiden arvo putosi peräti 17,72 prosenttia. Osakkeiden arvo on tällä hetkellä 219,87 dollaria per osake, mikä on tosin silti enemmän kuin ennen pelin julkaisua (153,40 dollaria).

 

Vaikka Nintendo ei suunnitellutkaan itse peliä, työstää se parhaillaan Pokémon GO Plus -nimistä lisälaitetta, joka auttaa pelaajia ilmoittamalla lähellä olevista monstereista ilman tarvetta tuijottaa mobiililaitteen ruutua kävellessä.

 

Lisää luettavaa