Haluatko tietää millaista tuskaa indie-pelin kehittäminen on oikeasti? – Katso tämä YouTube-videosarja (ja lataa peli ilmaiseksi PS Plussalla!)

Broken Agen kehittämistä käsittelevä dokkarisarja saatiin päätökseensä.

Indie-peli Broken Age, jonka toinen ja viimeinen osa julkaistiin tänä vuonna, on menestynyt hyvin niin myyntilukujen kuin arvioidenkin perusteella. Kulttipeli Grim Fandangon (1998) kehittäneen Tim Schaferin point-and-click -seikkailupelin keskiarvo Metacriticissä on PC:llä 76, PlayStation 4:llä 81, PS Vitalla jopa 90, joten jotain on tosiaan tehty oikein.

Alunperin Kickstarter-kampanjalla rahoitetun pelin tekeminen oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ruusuista, ja nyt myös yleisö pääsee kurkistamaan pelikehityksen kulisseihin juuri päättyneen Double Fine Adventure Documentary -sarjan kautta.

YouTubessa ilmaiseksi julkaistu dokkarisarja lähtee liikkeelle pelin alkuperäisestä Kickstarterin esittelyvideosta, ja kestää yhteensä tolkuttomat 12,5 tuntia! Tässä riittää siis tosiaan purtavaa kaikille, joita pelikehitys todella kiinnostaa.

Dokkarista uutisoivan Ars Technican mukaan dokumentti näyttää kaunistelematta kaikki pelisuunnittelun sisäiset konfliktit, ulkoa tulevat esteet ja kehittäjiin kohdistuvat valtavat paineet. Sarjan alussa Schafer vielä toteaa huojentuneena, että Kickstarter-kampanjan ylitettyä tavoitteensa moninkertaisesti ei heidän tarvitse kuin keskittyä tekemään paras mahdollinen peli. Näin onnekkaasti ei kuitenkaan käynyt.

Jos Broken Age ei ole tuttu peli, kannattaa ainakin PS Plus -jäsenten käynnistää heti myös Pleikkarinsa, sillä Broken Age on yksi tämän kuukauden ilmaispeleistä. PS Plus -jäsenet voivat siis lunastaa pelin ilmaiseksi sekä PS4:lle että Ps Vitalle, ja pelata sitä niin kauan kuin jäseninä pysyvät.

Dokumenttisarjan kaikki osat voit katsoa soittolistana alta.

Lisää luettavaa