Games Workshopin perustaja julistaa: ”Tämä on pelien toinen kulta-aika!”

Ian Livingstone puolustaa videopelejä kielteistä julkisuuskuvaa vastaan.

27.11.2014

Elämme pelien toista kulta-aikaa. Ainakin jos Games Workshopin perustajaan Ian Livingstoneen on uskominen.

Peligurun lisäksi myös fantasiakirjailijana tunnettu Livingstone puhui peleistä hiljattain British Film Instituten järjestemässä Video Games Day tapahtumassa, kertoo Game Watcher.

”Nyt on pelien toinen kulta-aika. Kuka tahansa voi tehdä pelin omalla kulttuurisella ja luovalla tavallaan, ja vähemmän kaavamaisesti kuin jotkin konsolipelit, tavoittaakseen uuden yleisön,” Livingstone julisti.

Ison-Britannian luovien alojen puhemieheksi (Creative Industries Champion) valittu Livingstone käsitteli puheessaan myös GTA V:n saamaa negatiivista julkisuutta.

”Pelit ovat aina olleet huonossa maineessa. Jo shakin keksimisestä asti historia on ollut kylmä peleille,” Livingstone lausui. ”Grand Theft Auto V:n piti olla tieteen ja taiteen kohtaamisen täydellinen ruumiillistuma. Se olisi pitänyt nostaa brittiläisen peliteollisuuden etualalle onnistumisena, mutta sen sijaan sitä on vain soimattu valtavirtamediassa.”

Ian Livingstone perusti Games Workshopin yhdessä John Peaken ja Steve Jacksonin kanssa vuonna 1975. Games Workshop tunnetaan parhaiden Warhammer-miniatyyripelistä.

Lisää luettavaa