FPS-peli uhkaa banneilla rasisteja, seksistejä ja muita ääliöitä

Killing Floor 2:n käyttöoikeussopimus sisältää tiukkoja kriteereitä pelaajien käytökselle.

Killing Floor 2 on verinen räiskintäpeli, mutta sen pelaajien on parempi olla ihmisiksi. Näin selviää pelin EULA-sopimuksesta, eli useimpien pelaajien automaattisesti hyväksymästä lisenssisopimuksesta.

Gamespotilla EULA-sopimus on luettu tarkasti ja huijaamista koskevasta pykälästä löydettiin tiukat rajat myös pelaajien moninpelikäytökselle. Sopimuksen mukaan pelin kehittänyt Tripwire Interactive voi bannata kenet tahansa pelaajan, joka käyttäytyy ”vahingollisesti” muita pelaajia kohtaan.

Vahingolliseksi lasketaan rastinen ja seksitinen käytös, sekä pelaajien häirintä (”griefing”) ja kaikki kyberkiusaamisen muodot. Tripwire tulee myös estämään pelaajia ylläpitämästä sellaisia servereitä, joilla vastaava käyttäytyminen sallitaan.

”Jos huomaamme sinun olevan huijari tai kiusaaja, kumoamme CD-avaimesi, bannaamme sinut KF2:n servereiltä ja kerromme äidillesi,” kommentoi pelikehittäjä. ”Lisenssisi päättyy ilman ilmoitusta, eikä sinulla ei ole oikeutta pelata KF2:ta tai mitään sen modia muita pelaajia vastaan tai käyttää peliä muutenkaan.”

Ikibannit saattavat kuulostaa ankaralta rangaistukselta, mutta Tripwire vakuuttaa, ettei se tule vaikuttamaan suurimpaan osaan pelaajista. Kohta on sopimuksessa siksi, että pelikehittäjä voi tulevaisuudessa reagoida sellaisiin pelaajiin, joiden käytöksestä tulee runsaasti valituksia.

Killing Floor 2 ilmestyi Steam Early Accessissa 21. huhtikuuta. Peli on jatko-osa vuonna 2009 ilmestyneelle Killing Floorille, joka sai alkunsa jo vuonna 2005 julkaistusta Unreal Tournament 2004:n modista.

Lisää luettavaa