FIFA-pelaajat löysivät bugin, joka on saattanut haitata pelaajia jo vuosia – ja maksaa heille oikeaa rahaa

Kotaku raportoi, että FIFA-pelaajat ovat löytäneet pelisarjasta bugin, joka on saattanut heikentää joukkueiden suoriutumista jo vuosia – ja saada pelaajat maksamaan bugisista tuotteista.

Bugi koskee pelin Ultimate Team -moodia, joka on löytynyt peleistä jo FIFA 09:stä lähtien. Ultimate Teamissa pelaajat voivat ostaa custom-joukkueeseensa oikealla rahalla sattumanvaraisia pelaajia. Näin pitäisi periaatteessa voida koota todellinen unelmajoukkue, mutta käytännössä lisäpelaajista koostuvien joukkueiden on kerrottu toimivan usein todella huonosti, vaikka joukkue koostuisikin pelkistä tähtipelaajista.

Syy piilee ilmeisesti pelaajien välisessa ”kemiassa”, jonka on tarkoitus simuloida joukkueiden yhteispeliä. Ilmeisesti kemia ei siis toimi kunnolla ladattujen lisäpelaajien kohdalla, ja kemiaan liittyvät ominaisuudet ovat pelaajalle käytännössä näkymättömiä. Tarkempi selitys löytyy muun muassa alla olevalta, RighteousOnixin videolta.

EA ei ole vielä vahvistanut pelaajien väitteiden paikkansapitävyyttä, mutta yhtiö lupaa Kotakulle antamassaan kommentissa selvittää asiaa. Sivuston mukaan pelaajat käyttävät Ultimate Team -moodiin vuosittain miljoonia dollareita, joten pelaajien löytämän kemia-bugin voi nähdä todelliseksi kuluttajien huijaamiseksi.

Lisää luettavaa