Fanit löysivät Skyrimista kaksi synkkää poistettua ominaisuutta ja lisäsivät ne takaisin peliin

Skyrimin piti alunperin sisältää mahdollisuus jopa kummitteluun.

The Elder Scrolls V: Skyrimin julkaisusta tulee syksyllä kuluneeksi jo neljä vuotta, mutta vielä paljastuu huippusuositusta pelistä uusia salaisuuksia. Nyt pelin aktiivinen modaajayhteisö on löytänyt Skyrimin tiedostoista kaksi pelillistä ominaisuutta, jotka on jostain syystä jätetty puolitiehen, eikä niitä siis lopullisesta pelistä löydy.

Nämä ominaisuudet ovat sureminen ja kummittelu. Suremisella tarkoitetaan sitä, että kun uniikki NPC-hahmo kuolee, hänen perheensä tai ystävänsä reagoivat tähän dialogissa.

Kummittelu on vielä erikoisempaa: Kun uniikki NPC-hahmo kuolee, on olemassa mahdollisuus, että jonkin ajan kuluttua kyseinen hahmo palaa peliin kummituksena, joka seuraa jotakuta perheenjäsentään koko loppupelin ajan. Tämä oli kuitenkin ohjelmoitu mahdolliseksi vain kerran läpipeluussa ja vain yhdelle hahmolle per pelikerta.

Asiasta raportoivan Kotakun mukaan modaajat ovat työstäneet kevyen modin, joka palauttaa nämä ominaisuudet peliin. Modi on ladattavissa Nexuksesta.

Ilmeisesti suremiseen liittyviä kommentteja ei ole äänitetty kaikille hahmoille, joten modi ei välttämättä toimi aivan täydellisesti. Kotaku kuitenkin kertoo, että kaikki dialogit on äänitetty kaikille geneeristen NPC-hahmojen äänille, joten teoriassa on mahdollista törmätä vaikkapa lapseen, joka kertoo surevansa aviovaimoaan tai -miestään. Omituisia hetkiä saattaa siis olla luvassa.

Lisää luettavaa