Lovecraft jaksaa kiehtoa pelikehittäjiä – Tekeillä taas uusi Cthulhu-mytologiaan perustuva peli

Kauhukirjailija H. P. Lovecraftin tuotantoon perustuvia pelejä on tekeillä tälläkin hetkellä useampia, ja Siliconera raportoi jälleen yhdestä lupaavasta tapauksesta. Kyseessä on exploration-peli Conarium, jonka on määrä ilmestyä ensi vuoden alkupuolella PC:lle ja myöhemmin myös konsoleille.

Conariumissa fiktiivinen Miskatonicin yliopisto on yrittänyt koetta, jonka tarkoitus oli murtaa inhimillisen tietoisuuden rajat. Tämän seurauksena antropologi Frank Gilman on tempautunut kulkemaan epätodellisten, kauhuja vilisevien maailmojen halki.

Pian pelaajille kuitenkin selviää, että Gilman on itseasiassa kuollut ja hän tutkiikin oikeastaan muistoja oudoista maailmoista. Näissä maisemissa kulkiessaan pelaajan tulee vältellä niistä löytyviä hirviömäisiä olentoja, sillä ne ovat kaikki erittäin vaarallisia.

Conariumin kerrotaan myös olevan jonkinlaista jatkoa Lovecraftin pienoisromaanin mittaiselle klassikkotarinalle Hulluuden vuorilla, eli At the Mountains of Madness (1936). Tämä on sinänsä huvittavaa, että vasta vuoden alussa kerroimme toisenkin kehittäjätiimin väkertävän juuri kyseiseen tarinaan perustuvaa peliä.

Alta näet muutaman kuvan Conariumista. Kuvat avautuvat suuremmeksi klikkaamalla niitä.

Lisää luettavaa