Dokumentti selvittää, mistä ääliöiden vaginaviha kumpuaa

07.05.2013

Harva se päivä saamme lukea uutisia peleistä, jotka ovat keränneet X-summan rahaa Kickstarter-rahoituksen avulla. Elokuvaohjaaja Shannon Sun-Higginson (kuvassa) päätti käyttää samaa varainkeruujärjestelmää hyväkseen rahoittaakseen elokuvansa GTFO – A Film About Women In Gaming.

GTFO on dokumentti pelialalla ja pelaajien keskuudessa esiintyvästä seksismistä: siitä mistä keskenkasvuisten, aikuisten pikkupoikien vaginaviha kumpuaa ja miksi he käyttäytyvät kuin ääliöt, kun huomaavat vastapuolella pelaavan pelaajan olevan vastakkaista sukupuolta.

Shannon Sun-Higginsonin tavoitteena oli kerätä dokumenttiaan varten 20 000 dollaria, ja tällä hetkellä rahaa on saatu kasaan jo 25 000 taalaa, kun varainkeruuta on vielä kolme päivää jäljellä. Tärkeää asiaa käsittelevä dokumentti siis keräsi kuin keräsikin rahoituksen määräajassa, ja tulevassa dokumentissa tullaan kertomaan naispelaajien kokemuksista pelitapahtumissa, -messuilla ja kotikoneiden äärellä. Haastateltavana on alan henkilöitä aina peliblogaajista pelialan huipputoimijoihin.

Elokuvan pitäisi ilmestyä ensi vuoden alussa.

Asiasta kertoi Joystiq.

Dokumentin Kickstarter-sivuille pääset täältä.

Lisää luettavaa