Destinylla riittää miljoonia pelaajia kritiikeistä huolimatta – Mikä pelissä vetää puoleensa?

Bungien hittipeliä on tähän mennessä pelannut 13 miljoonaa pelaajaa.

Syyskuun alulla julkaistu Destiny kuuluu varmasti vuoden haukutuimpiin peleihin, eikä edes joulukuussa julkaistu ensimmäinen laajennusosa The Dark Below parantanut pelin mainetta. Hieman yllättäen jatkuva kritiikki ei kuitenkaan näy pelaajamäärissä. Bungien tuoreimman viikkopäivityksen mukaan peliä on nimittäin syksyn aikana pelannut lähes 13 miljoonaa pelaajaa, raportoi Eurogamer.

Päivittäisistä pelaajamääristä ei ole aivan tuoreinta tietoa, mutta lokakuussa Bungie kertoi Destinylla olevan n. 3,2 miljoonaa pelaajaa päivittäin. Eurogamerin mukaan Destiny jää varmasti Call of Dutyn sekä tietysti ilmaispelattavien moninpelien jalkoihin pelaajamäärissä, mutta tulos on silti melko korkea pelille, joka on saanut osakseen jatkuvaa kritiikkiä. Tällä hetkellä Destiny keskiarvo Metacriticissä on 75-76 pisteen välillä alustasta riippuen (siinä missä tuorein Call of Duty: Advanced Warfare nauttii PS4-versiona jopa 83 pisteen keskiarvosta).

Destiny siis jaksaa yhä kiinnostaa pelaajia huolimatta kovasta kritiikistä. Mutta miksi?

Polygonin toimittaja Samit Sarkar kertoo oman näkemyksensä sivuston tuoreessa mielipidetekstissä. Sarkar korostaa tekstissään etenkin ystävien kanssa pelaamista.

”Useimpina päivinä voin käynnistää PlayStation 4:n ja löytää ainakin pari ihmistä ystävälistaltani pelaamasta Destinya. Minulla on joukko reaalimaailman ystäviä, joita en pääse tapaamaan usein, mutta he pelaavat jatkuvasti Destinya. Se tekee pelistä hauskan ja suhteellisen järjettömän tavan pitää yhteyttä,” Sarkar kirjoittaa.

”Bungie on selvästi tarkoittanut pelin yhdessä pelattavaksi ja suunnittellut sen asianmukaisesti. Destiny ei ole vain parempaa ystävien kanssa, se ei yksinkertaisesti ole kovinkaan hauskaa ilman heitä.”

Sarkarin mukaan pelin parhaat hetket, Vault of Glass ja Crota’s End -tehtävät, vaativat nekin juuri joukkueen tiukkaa yhteistyötä, mikä alleviivaa kavereiden kanssa pelaamisen tärkeyttä. Hän kuitenkin toteaa, että ensimmäisten kuukausien ja ensimmäisen laajennuksen jälkeen Destiny tuntuu vieläkin olevan täynnä lunastamatonta potentiaalia.

Toimittajan kommentti

Ehkäpä Sarkar on oikeassa ja Destinyn etulyöntiasema piilee juuri yhdessä pelaamisessa. Toisaalta peli vetää puoleensa myös Halo-sarjan moninpelin ystäviä, meitäkin, jotka eivät ole pelissä uskomattoman hyviä ja palaavat moninpeliräiskintöihin vain aika ajoin.

Lisäksi peli on uskomattoman kaunis ja toimii useimmiten kuin unelma. Hyvä pelituntuma houkuttelee usein takaisin peliin, vaikka sisältöä olisikin tarjolla rajatusti. Destinyn kaltaisen pelin parissa jaksaa ahertaa (tiettyyn rajaan asti) elätellen toivoa todellista tarinasisältöä tuovasta laajennuksesta.

Lisää luettavaa