Bethesdan Pete Hines raivostutti Fallout 4 -fanit – esiintyy ylimielisesti Twitterissä

24.11.2015

Fallout 4 on ollut nyt jo tovin ulkona, ja jotkut pelaajat ovat ehtineet läpäisemäänkin pelin. Samoin Bethesda on jo tietoinen pelin menestyksestä ja korkeasta tuottavuudesta, mutta firman varapääjohtaja Pete Hines on ylimielisyydellään päässyt fanien ihon alle.

Fallout 4:ssä on ”Kid in a Fridge” -niminen sivutehtävä, jota eräs pelaaja ihmetteli Twitterissä seuraavasti:

Kid in a Fridge -questissa ghoulilapsi on selvinnyt 200 vuotta jääkaapissa ilman ruokaa ja juomaa. Miten se on mahdollista?

Hinesin vastaus tähän oli seuraavanlainen:

En ole kiinnostunut puhumaan asioiden realistisuudesta pelissä, joka sijoittuu vaihtoehtoiseen universumiin maailmanlopun jälkeisessä maailmassa ja jossa on mutantteja ja ghouleja.

Näyttökuva 2015-11-24 kello 20.43.21

Hinesin kommentti aloitti melkoisen Twitter-ketjun, jossa aluksi ihmeltiin, kuinka Hinesia ei kiinnosta pelin lore ja sisäinen tarina. Hines puolestaan väitti kiven kovaan, että kysymys ei ole loresta, vaan yksittäisen sivutehtävän alkuasetelmasta.

Jossain vaiheessa keskustelu kääntyi lopulta siihen, kuinka Pete Hines on huono edustamaan Bethesdaa. Gzalzi-nimimerkkinen pelaaja totesi:

Kyseisen tehtävän voi antaa anteeksi – tuo kommentti vain itsessään haiskahti siltä, että ’ei kiinnosta p*skan vertaa’.

Hines ei kuitenkaan edelleenkään vaivautunut pahoittelemaan kommenttiaan, vaan tyytyi toteamaan:

Ei, minä vain yksinkertaisesti koitin sanoa, että ei nyt mennä yli sivutehtävien alkuasetelmien sorkkimisessa ja siinä, kuinka realistisia niiden muka pitäisi olla. Siinä kaikki.

Näyttökuva 2015-11-24 kello 20.50.48

Moni pelaaja on sittemmin myös ilmaissut tukensa Hinesille sanomalla, että he ymmärtävät miehen pointin. Onhan kuitenkin totta, että julkisuudenhenkilöiden voi toisinaan olla vaikea sosiaalisessa mediassa ilmaista itseään ilman, että joku pahoittaa mielensä. Toisaalta Hinesinkin olisi tämä hyvä tiedostaa sen sijaan, että vastaa ylimielisesti sanomalla, että ”ei kiinnosta”.

Lisää luettavaa