Battlefield 4:n moninpeli on suositumpi Sonyn konsoleilla, mutta PC on silti kuningas

17.12.2013

SpawnFirst on tehnyt kiinnostavan havainnon Battlefield 4:n pelaajamääristä kullakin alustalla. Sivusto on ottanut kuvakaappauksen Battlefield 4:n online-pelaajien määrästä tietyllä hetkellä, joka heidän mukaansa on hyvin tyypillinen, vaikka luvut toki elävät jatkuvasti.

Ylivoimaisesti eniten online-pelaajia riittää tietysti PC:llä, ja niitä oli koehetkellä reilut 73 000. Sonyn konsolit vetivät yhteismäärässä pidemmän korren, sillä PS4-pelaajia oli n. 34 800 ja PS3-pelaajia taas n. 54 000. Microsoftilla pelaajia oli selvästi vähemmän, sillä Xbox 360 -pelaajia oli n. 36 500, eli vain niukasti enemmän kuin uudemmalla PlayStationilla. Xbox One sai pohjalukemat, eli n. 20 600 pelaajaa.

SpawnFirstin mukaan PS3:n pelaajamäärä pysyy jatkuvasti 40-60% suurempana suhteessa Xbox 360 -pelaajiin. Uudella sukupolvella vastaava ero on 60%-80%. Battlefield 4 Stats -sivusto ei juuri nyt ota toimiakseen, joten emme pysty tekemään pistokoetta SpawnFirstin lukujen varmentamiseksi.

Sivuston kiinnostavin havainto näiden lukujen tiimoilta on se, että Xbox 360 -pelaajien määrä on lähes jatkuvasti pienempi kuin PS3-pelaajien, vaikka Battlefield 4:n grafiikoiden on todettu olevan hieman paremmat juuri Microsoftin konsolilla. Valtaosa pelaajista ei ainakaan jahtaa parasta graafista kokemusta tai sitten kyseinen porukka on suunnannut suoraan seuraavalle konsolisukupolvelle. On myös hyvin mahdollista, ettei suuri yleisö ole tietoinen pelin eroista eri alustoilla, vaikka niistä on pelimediassa uutisoitu.

Lisää luettavaa