Assembly-kävijöiden kulkue ymmärrettiin (tahallaan) väärin: Kumarramme trollikoneiston suuntaan, joka nosti esiin natsikortin

03.08.2015

Tämän vuoden perinteisillä demoparty- ja tietokonefestivaaleilla eli Assembly-messuilla nähtiin erikoislaatuinen tapahtuma, kun sadat vieraat marssivat Helsingin Messukeskuksesta Pasilan rautiatieasemalle. Kulkea oli nimetty elefanttimarssiksi. Kulkueeseen osallistuneet huusivat matkan ajan kovaan ääneen sanaa siika, joka on viittaus klassiseen Kahen kilon siika -videoon.

Milloin mistäkin aiheesta inspiraationsa saava marssi on järjestetty jo vuosien ajan, ja sen tarkoituksena on olla sivullisen silmään kohtuullisen älytön, mutta messuvieraita sitäkin enemmän naurettavampi tapahtuma.

Kuin ihmeen kaupalla YouTube-videon kommenttikentässä ollaan nyt kuitenkin huolestuneita siitä, miltä tempaus maailmalla näyttää. ”Siika” kun joiden mielestää kuulostaa liikaa natsien käyttämältä ”Sieg Heil!” -tervehdykseltä. Onneksi tietämättömimpiä opastetaan jo tapahtuman oikeasta luonteesta.

Epäilemättä trollauksen tehokkuutta lisää sekin, että video on nimetty melkoisen provokatiivisesti, kuten alta näkyy.

Lisää luettavaa