Assassin’s Creedin pelaaja-arviot kertovat: AC Rogue on parempi peli kuin hehkutettu AC Unity

Assassin's Creed Rogue nauttii suurempaa arvostusta pelaajien keskuudessa kuin uuden sukupolven kilpailijansa.

16.11.2014

Assassin’s Creed -pelisarja siirtyi uudelle konsolisukupolvelle viime viikolla kovasti hehkutetun AC Unityn muodossa. Alkuviikosta ilmestyi kuitenkin myös Assassin’s Creed Rogue, joka puolestaan julkaistiin vain PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle.

Suurin osa sarjan faneista lienee odottanut Unitya ja jättänyt vanhan sukupolven julkaisun huomiotta, mutta tämä ei ehkä ollutkaan paras päätös. AC Unity kärsii nimittäin teknisistä ongelmista, joihin Ubisoft on vastannut lupailemalla päivityksiä.

Metacriticissä sekä Unity että Rogue ovat saaneet kohtuullisen hyvät keskiarvot kriitikoilta, mutta käyttäjien kohdalla tilanne on aivan toinen. Unityn pelaajakeskiarvo on PlayStation 4 -versiona 4,2 ja PC-versiona erittäin alhainen 2,0. Pelaajat ovat pettyneitä erityisesti pelin viimeistelemättömyyteen, alhaiseen kuvataajuuteen (framerate), sekä lupailtujen pelillisten uudistusten vähyyteen.

Roguen pelaajapisteiden keskiarvot puolestaan ovat 7,3 PlayStationilla ja 7,4 Xboxilla. Odotukset ovat selvästi olleet matalammalla, sillä Roguen ei pitänyt alunperinkään poiketa hirveästi Assassin’s Creed IV: Black Flagista, mutta voittopuolisesti pelaajat ovat olleet tyytyväisiä peliin ja myös tarinaa on kehuttu.

Unityn keskiarvo tulee varmasti nousemaan jahka pelin bugeja saadaan paikkailtua, mutta ainakin tässä vaiheessa pelaajien tuomio vaikuttaa selvältä. Rogue ei ehkä poikkea paljon edeltäjistään, mutta se tarjoaa kelpoa pelattavaa pelisarjan faneille.

Tässä vielä US Gamerin videoarvostelu Roguesta.

Lisää luettavaa