Alan Wake pääsi mukaan surkeimpien loppuratkaisujen listalle

20.05.2013

Cheat Code Central -nettisivusto on listannut pelilopetusten kymmenen suurinta pettymystä, ja listalla yllättävän korkealle on kohonnut kotimainen menetyspeli Alan Wake. Ilmeisesti surrealistinen, Twin Peaksin tunnelmaa jäljittelevä loppuratkaisu ei ole ollut kaikkien mieleen.

CCC:n lista keskittyy vain  tuoreimman konsolisukupolven peleihin ja se näyttää kokonaisuudessaan tältä:

1. Fallout 3
2. Enslaved: Odyssey to the West
3. Fable II
4. Resistance: Burning Skies
5. Mass Effect 3
6. Alan Wake
7. Final Fantasy XIII
8. Far Cry 3
9. Dead Space 3
10. Borderlands

Kaikkein huomattavinta listalla lienee, että Alan Wakea ja Borderlandsia lukuunottamatta kaikki pelit ovat jatko-osia tai jopa sarjojen lopetuksia, kuten Dead Space 3 ja Mass Effect 3. Loppuratkaisuihin liittyvä ”pettymys” saattaakin kummuta vain valtavista odotuksista rakastettua pelisarjaa kohtaan. Eikä ongelma suinkaan koske vain pelejä, vaan myös elokuvia ja kirjoja: Eipä ole nähty montaakaan sellaista sarjan lopetusta, joka ei olisi osaa yleisöstä jättänyt kylmäksi.

Myös Cheat Code Centralin kommenteissa ehdotetut pelit ovat voittopuolisesti jatko-osia. Lukijat ovat ehdottaneet listalle muun muassa sellaisia pelejä kuin Prototype 2Killzone 3 ja Assassin’s Creed III. Pitkien ja suosittujen pelisarjojen on mahdotonta miellyttää kaikkia fanejaan.

Lisää luettavaa