Arvostelussa WRC 5 – ”peliä ei voi suositella kuin todellisille rallipelifanaatikoille, ja heillekin pitkin hampain”

02.12.2015

Suomalaiset ovat yhä rallihullua kansaa. Sébastien Ogier on voittanut mestaruuden kolme kertaa peräkkäin, ja harva povaa hänen tilalleen ketään muuta mestaria ensi vuodeksikaan. Jari-Matti Latvala ja Mikko Hirvonen yrittävät kuitenkin parhaansa mukaan lyödä kapuloita rattaisiin myös seuraavalla kaudella. Onneksi kisat voi ajaa uusiksi ja erikseen ranskalaisen Kylotonn Gamesin uudella rallipelilla, jossa on mukana luonnollisesti aidot lisenssit, kuskit sun muu yksityiskohdat. Siihen ilot kuitenkin oikeastaan loppuvat.

Suurin ongelma on pelin tehneessä Kylotonn Gamesissä. Studio julkaisi tämän vuoden alussa Motorycle Club -nimisen pc:lle ja PS3:lle. Peli on tällä hetkellä arviot yhteen keräävällä Metacritic-sivustolla tämän vuoden heikoimman keskiarvosanan saanut julkaisu. WRC 5 ei ole ihan yhtä paha floppi, mutta ei sitäkään voi hyvällä tahdollakaan sanoa edes keskinkertaiseksi tuotokseksi.

Pelimuodot ovat tuttuja ja turvallisia. Näistä se tärkein eli uratila on toteutettu sentään tyydyttävällä tavalla. Pelaajan ei tarvitse liikoja säädellä autoaan, vaan virtuaalikuski voi hypätä rattiin ja painella menemään. Auto- ja moottoripyöräpeleille tuttuun tapaan pelaaja voi kelata suoritustaan taaksepäin, mikäli päätyy puskaan. Hämmentävästi näistä kelauspisteistä aloitetaan uusiksi paikaltaan, joten mahdollisuutta kannattaa käyttää harkiten.

Itse ajaminen on lähempänä arcadekaahailua kuin tarkkaa simulaatiota. Tämä ei välttämättä ole huono asia. Sen sijaan heikkoa pelissä on se, ettei pelaajalla oikein missään vaiheessa ole tunnetta siitä, että hän istuu tuhatta ja sataa kiitävien ralliautojen kyydissä keskellä metsätietä. Autot käyttäytyvät hieman eri tavoin, mutta WRC 5 ei missään vaiheessa innosta kokeilemaan uusia ratoja.

Kun WRC 5 on vielä teknisesti keskinkertainen ja ruudunpäivityskin nykii välillä pahasti, ei peliä voi suositella kuin todellisille rallipelifanaatikoille, ja heillekin pitkin hampain. Esimerkiksi Project Cars ja Forza Motorsport 6 toimivat kaikilla osa-alueilla paremmin, vaikka eivät rallipelejä olekaan.

Arvosana: 5

Lisää luettavaa